Taylor over duel met Brighton en ontslag Steijn

Taylor blijft positief bij vragen over ontslag Steijn: 'Zou hem nooit afvallen'

27 oktober 2023 om 08:53
Laatste update: 27 oktober 2023 om 12:20

Kenneth Taylor zat na het verlies tegen Brighton in zak en as. De middenvelder probeerde met Ajax een nieuwe speelstijl en zag dat dit best goed ging, maar het resultaat was er niet naar. Toch is Taylor ook van mening dat hij niet meer inzet kan geven dan dit.

"Vandaag heb ik echt alles gegeven", vertelt een moegestreden Taylor tegen Veronica na afloop van de wedstrijd. "Ik kan uiteindelijk wel meer brengen en beter spelen natuurlijk. Ik denk ook dat ik een bepaalde rol op moet pakken, omdat ik langer bij Ajax zit. Die rol moet ik meer pakken dan ik nu doe. Maar natuurlijk overheerst de teleurstelling. Brighton is een goed team en wij hebben weer niet gewonnen."

Voor Taylor waren het ook moeilijke dagen na het vertrek van trainer Maurice Steijn. De middenvelder heeft, in tegenstelling tot andere spelers, niets dan lof over voor de vertrokken coach. "Wij hadden een hele goede samenwerking met hem. Ik zou hem echt nooit af willen vallen."

Taylor vertelt ook over de speelstijl van Ajax tegen Brighton. De Amsterdammers zakten veel meer in en volgens de middenvelder ging dat niet verkeerd. "Tot aan de 2-0 ging dat wel redelijk. We hebben ook bewust voor die speelstijl gekozen. Soms schoten we de bal ook naar voren en waren we hem meteen kwijt. Dan is het altijd beter om de bal gewoon in de ploeg te houden."