Meijer nu wel duidelijk over positie Cillessen bij NEC

Meijer nu wel duidelijk over positie Cillessen: 'Was daar niet tevreden over'

27 oktober 2023 om 14:05

NEC-trainer Rogier Meijer heeft duidelijkheid verschaft over de positie van Jasper Cillessen. De 65-voudig international blijft voorlopig de eerste doelman in De Goffert. Tegen AZ verdringt hij Robin Roefs weer naar de bank.

Die laatste keepte vorige week tegen Almere City FC, terwijl Cillessen op de bank plaatsnam na een blessure. Meijer oordeelde dat de oud-sluitpost van Ajax, FC Barcelona en Valencia niet het 'juiste ritme' had en zaaide twijfel door in het midden te laten of hij in de toekomst nog wel de eerste keus zou zijn. In aanloop naar de clash met AZ verschaft de coach nu duidelijkheid.

"Ik was over een aantal dingen die Jasper vorige week liet zien op de training niet tevreden en dat was ik deze week wel", zegt Meijer, geciteerd door de Gelderlander. "Hij is nu zes trainingen verder. Ik heb nooit getwijfeld over zijn kwaliteiten en het vertrouwen dat ik in hem heb. Iedereen komt anders uit een blessure. Robin deed het tijdens zijn afwezigheid goed, dus daarom was de keuze om hem ook op te stellen tegen Almere wat makkelijker."

NEC kan tegen AZ vermoedelijk ook een beroep doen op Sai van Wermeskerken. De verdediger krijgt een contract en hoopt dat hij op tijd speelgerechtigd is. De kans is groot dat hij zelfs meteen in de basis staat door een schorsing van Bart van Rooij. "Sai heeft tweehonderd wedstrijden op de teller in de Eredivisie en Eerste Divisie. Hij heeft de afgelopen weken getraind bij een Tweede Bundesliga-club en is fit. Hij kan ook nog op links spelen. Hij spreekt Japans, Engels en Nederlands, dus hij is een lot uit de loterij, haha."