Slot ziet 'lastige keuzes' bij vrijwel fit Feyenoord

Slot over concurrentiestrijd bij Feyenoord: 'Niet alleen Zerrouki en Ivanusec'

27 oktober 2023 om 14:54

Ondanks de intense Champions League-wedstrijd tegen SS Lazio werkt Feyenoord met een grotendeels fitte selectie toe naar de Eredivisie-clash met FC Twente. Arne Slot geeft onder meer een update over Gernot Trauner en Bart Nieuwkoop.

Volgens de trainer is de Feyenoord-selectie goed uit het duel met de Italiaanse topclub gekomen. "Bart Nieuwkoop ging eraf met een blessure, maar hij heeft ook weer een gedeelte meegetraind. Er zijn dus geen spelers die na de wedstrijd geblesseerd zijn geraakt. We zijn er goed uitgekomen."

Met een grotendeels fitte selectie zal Slot harde keuzes moeten maken. Zo blonk Ramiz Zerrouki uit tegen zowel Atlético Madrid en Lazio, maar zat hij in de Eredivisie tot dusver voornamelijk op de bank. Daarnaast keert Luka Ivanusec terug na een enkelblessure. "Ik heb altijd lastige keuzes, omdat ik, los van Ivanusec en Zerrouki, meer spelers heb die goed genoeg zijn om in de basis te beginnen. Ik denk niet dat Ivanusec al klaar is om te starten, maar ik heb nog steeds keuzes."

Verder is onder meer Trauner weer op de weg terug. "Hij heeft vandaag voor het eerst weer meegetraind met de groep, maar hij gaat zondag sowieso niet starten. Ik denk ook nog niet dat hij bij de selectie zit en dat we daar iets meer tijd nemen om hem klaar te stomen om weer veel te gaan spelen."