De Jong over Cambuur-onrust: niet geslagen door Van der Water

Henk de Jong: 'Hij zou mij geslagen hebben, nou dat doet hij niet hoor'

27 oktober 2023 om 17:35

Het blijft onduidelijk wat er precies is gebeurd tussen SC Cambuur-coach Henk de Jong en aanvaller Silvester van der Water. Laatstgenoemde werd na een ruzie uit de selectie gezet, maar De Jong ontkent dat Van der Water hem heeft geslagen.

Er gaat zelfs een verhaal dat één van de twee in zijn neus is gebeten. "Onzin", zegt De Jong in gesprek met Omrop Fryslân. "Silvester en ik hebben al langere tijd een meningsverschil over de manier waarop we met Camnbuur willen voetballen. We spelen op een hoge intensiteit en daar moet iedereen aan meedoen." De 27-jarige linksbuiten zou daarin dus te kort schieten.

Van der Water werd vorige week gewisseld tegen MVV. Na afloop zouden er harde woorden zijn gevallen in de kleedkamer van de Leeuwarders. "Is de grens bereikt? Ja, zo is het. Toen zei ik: nu houdt het op. Maar ik doe dit niet in mijn eigen belang. Ik doe dit in het belang van de club", stelt De Jong. "Silvester komt volgende week weer naar de training bij Jong Cambuur. Dan gaan we elkaar weer knuffelen. En gaan we met elkaar praten."

Het is wel duidelijk dat Van der Water geen toekomst meer heeft bij SC Cambuur. "Ik denk dat Silvester heel goed gaat spelen bij een andere club, die speelt in een ander systeem kan dat. Tijdens de winterstop wordt bekeken hoe het verder moet."

Ook in gesprek met de Leeuwarder Courant maakt De Jong een einde aan de wilde geruchten. "Hij zou mij geslagen hebben. Nou, dat doet hij niet, hoor. Er is niks aan de hand jongens. Echt waar, meer kan ik er niet van maken."