Kluivert ziet terugkeer bij Ajax zitten: 'Natuurlijk wil ik trainer worden'

'Natuurlijk wil ik trainer van Ajax worden, het zou een mooie terugkeer zijn'

27 oktober 2023 om 20:53
Laatste update: 27 oktober 2023 om 20:55

Patrick Kluivert zou in de toekomst graag aan het roer staan bij Ajax, zo geeft hij aan tegenover Tivibu Spor. De voormalig spits van de Amsterdammers is momenteel hoofdtrainer van Adana Demirspor, en ziet het zitten om terug te keren naar waar het voor hem begon.

"Het zou een mooie terugkeer zijn, natuurlijk zou ik het willen. Ik zou terug zijn waar het voor mij allemaal begon, dus waarom niet?" laat Kluivert optekenen. Hoe het momenteel gaat bij Ajax vindt hij pijnlijk, zo geeft hij aan. "Ze zitten in een moeilijke fase en het doet me pijn om mijn club zo te zien. Dat het niet goed gaat, is een understatement." Zelf staat Kluivert met zijn club op de derde plaats in de Süper Lig.

Kluivert was eerder werkzaam als trainer bij Jong FC Twente, waarna hij functies bekleedde bij onder meer Curaçao, Paris Saint-Germain en FC Barcelona, respectievelijk als hoofdtrainer, technisch directeur en hoofd jeugdopleiding. Ook was hij onder Louis van Gaal assistent-trainer van Oranje, tussen 2012 en 2014. De oud-international ziet zichzelf als een aanvallende trainer. "Ik heb een verleden bij Ajax en Barcelona, daar is dat het systeem. Je bent veel aan de bal en domineert de tegenstander."