FIFA kent geen genade voor Tonali

FIFA toont geen genade voor Tonali: schorsing van 10 maanden gaat direct in

27 oktober 2023 om 21:36
Laatste update: 28 oktober 2023 om 10:08

De FIFA kent geen genade en laat de schorsing van Sandro Tonali direct ingaan. Dat heeft de wereldvoetbalbond vrijdag bekendgemaakt. Newcastle United, de club van de Italiaanse middenvelder, hoopte dit weekend nog over hem te kunnen beschikken. Daar kan nu een definitieve streep doorheen.

Tonali is bestraft vanwege betrokkenheid bij illegale gokpraktijken. De FIGC, de Italiaanse voetbalbond, wilde hem voor tien maanden schorsen. Met dat verzoek heeft de FIFA ingestemd. De schorsing begint direct, waardoor hij meteen wordt uitgesloten van alle voetbalactiviteiten. Daardoor mag hij ook niet eens op de club komen. Daarnaast moet hij tijdens zijn afwezigheid ook acht maanden in therapie. 

Tonali heeft geld ingezet op een zege van AC Milan, waar destijds nog onder contract stond. Daarnaast kampt hij met een gokverslaving. Bij Newcastle, dat afgelopen zomer nog 64 miljoen euro betaalde om hem in te lijven, heeft hij nog een contract tot medio 2028. "Je kunt niet in de toekomst kijken, en met de wetenschap van destijds hebben we hem gekocht. We vonden hem een geweldige speler en we hadden geen enkel idee dat dit verhaal toen al speelde", zei Newcastle-manager Eddie Howe op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Wolverhampton Wanderers van zaterdavond.