Steijn lijkt na Ajax-vertrek te kunnen rekenen op hoop geld

'Ajax en Steijn-advocaat in gesprek: trainer krijgt mogelijk 'hoop geld' mee'

27 oktober 2023 om 22:34

Ajax is momenteel in onderhandeling met de advocaat van Maurice Steijn over de financiële afhandeling van de vertrokken trainer. Dat heeft Mike Verweij bekendgemaakt in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Steijn stond slechts 131 dagen aan het roer in de Johan Cruijff ArenA, maar lijkt desondanks 'een hoop geld' mee te krijgen. 

Ajax en Steijn braken afgelopen maandag, na 'goed overleg', met elkaar. "Als je opstapt, dan kun je nog wel afspraken maken. Het is in de voetballerij niet vaak zo dat ze zeggen: daar is het gat van de deur", begint Valentijn Driessen. "Als je zelf opstapt, krijg je misschien de rest van het seizoen uitbetaald. Forceer je een breuk, dan doet de club het en dan kun je natuurlijk meer vragen. Dan kun je bijvoorbeeld twee seizoenen meekrijgen."

Verweij vertelt vervolgens dat Ajax en Steijn momenteel bezig zijn om te bepalen hoe de financiële afhandeling vorm wordt gegeven. "De advocaat van Steijn is nog bezig om de afkoopsom te regelen. Volgens mij zijn Ajax en de advocaat van Steijn wel in heel goed overleg, dus dat komt wel goed. Hij zal denk ik niet de complete drie jaar meekrijgen, maar laat het twee jaar zijn. Dat is toch een hoop geld."

Steijn werd afgelopen zomer door de eveneens vertrokken ex-directeur voetbalzaken naar Ajax gehaald. De trainer, wiens positie na de uitnederlaag bij FC Utrecht (4-3) haast onhoudbaar was geworden, tekende in de hoofdstad een contract tot medio 2026.