Johan Derksen stoort zich nu al aan 'pseudo-trainer' Maduro

Ergernis om 'pseudo-toptrainer' Maduro: 'Het was niet om aan te gluren'

27 oktober 2023 om 23:10

Johan Derksen is totaal niet te spreken over de wijze waarop Hedwiges Maduro zichzelf de afgelopen dagen heeft gepresenteerd. De interim-trainer nam het na het vertrek van Maurice Steijn over in de Johan Cruijff ArenA. 

"Ik begin een beetje moe te worden van Maduro", begint Derksen vrijdagavond bij Vandaag Inside. "Hij heeft zich na het vertrek van Steijn als een soort pseudo-toptrainer gemanifesteerd. Hij ging alles anders doen, zoals de verdediging anders neerzetten en anders drukzetten op het middenveld. Het was niet om aan te gluren", vervolgt Derksen, die daarmee doelt op de vrij kansloze nederlaag van de Amsterdammers in de Europa League tegen Brighton (2-0). 

De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International is van mening dat Maduro nu heeft laten zien dat Steijn misschien wel helemaal niet had moeten vertrekken. "Eigenlijk heeft hij hiermee aangetoond dat zijn voorganger ten onrechte weggestuurd is. Met dit elftal kun je niet tegen dit soort tegenstanders spelen. Brighton heeft zich echt ingehouden. Ze speelden een oefenwedstrijdje en hebben gezegd: 2-0 is genoeg, want we hebben zaterdag weer een zware wedstrijd."

Vervolgens licht Derksen één Ajacied uit aan wie hij zich het meest heeft gestoord, en nog altijd stoort: Steven Berghuis. "Haast iedere trainer klaagt over die jongen dat hij niet deugt en achter je rug om loopt te rommelen. Als hij opgesteld werd bij Steijn, dan deed hij er geen flikker aan. Het kan geen toeval zijn dat alle trainers hem een beetje wantrouwen. Ik denk dat hij een beetje een achterbakse jongen is."