Carlos Forbs legt uit waarom hij naam veranderde bij Ajax

Forbs: 'Guardiola zei dat ik dan nauwelijks te houden ben, dat gaf boost'

28 oktober 2023 om 07:38

Carlos Forbs besloot een wens van zijn moeder in te willigen na zijn transfer naar Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad legt de negentienjarige vleugelaanvaller uit waarom hij zijn spelersnaam veranderde en niet meer als Carlos Borges speelt.

Volgens Forbs komt het zeker niet doordat zijn ouders niet door één deur kunnen. "Mijn moeder vroeg me eens: als je prof wordt, wil je dan mijn achternaam dragen? Ik zei: maak je niet druk mam, komt goed. Mijn vader zei toen nog dat het hem niet veel uitmaakte. Maar later zei hij: Je hebt één keer met je moeder gesproken en je gaat meteen verder met Forbs. En Borges dan?", lacht de Portugese jeugdinternational in het AD.

Als Carlos Borges had hij indruk gemaakt in de jeugd van Manchester City. Hij mocht met het eerste elftal mee naar het WK voor clubs, waar hij Pep Guardiola leerde kennen. "Hij gaf me tips, vooral over hoe ik moest bewegen zonder bal, om het maximale uit mijn snelheid te halen. ‘Dan ben je nauwelijks te houden’, zei hij. En ik kreeg er een boost van." Hij trainde vaker met absolute wereldsterren als Kevin De Bruyne, Erling Haaland en Bernardo Silva. "Je ervaart het beste van alles. Het was zo leerzaam."

Toch vertrok Forbs naar Ajax vanwege het perspectief. "De media maakten me groot, maar ik had in Manchester niet echt het gevoel dat ik veel kansen kreeg. Ik wist ook niet of dat dit seizoen zou veranderen. Een aantal stafleden bij Manchester City wilde me na tien jaar ook de laatste stap zien maken. Maar ik concludeerde dat het beter was om deze kans te grijpen."

Bij Ajax is hij in een heel andere situatie terecht gekomen dan verwacht. "Het is onacceptabel. Zwaar ook, voor supporters en voor ons. Ik heb vertrouwen in de groep en de staf, dat we beetje bij beetje naar een hoog niveau groeien." Ook persoonlijk belooft hij beterschap. "Mijn rendement moet omhoog. Dat gaat ook gebeuren. In de eerste maanden was het wennen aan het land, de club en het team. Ik ben dankbaar voor hoe ik ben opgevangen. Ajax voelde meteen als familie."