Forbs gelooft in titel Ajax

Geloof in titel blijft bij Ajax: 'Wordt erg zwaar, maar is niet onmogelijk

28 oktober 2023 om 11:27
Laatste update: 28 oktober 2023 om 11:56

Carlos Forbs denkt nog altijd dat Ajax dit seizoen de landstitel kan halen. De Portugese vleugelaanvaller vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat de huidige situatie bij de Amsterdammers een moeilijke is, maar hij weigert zijn doel op te geven.

"Je zult mij nooit horen zeggen dat ik niet voor de titel ga", vertelt een standvastige Forbs over de kansen op het kampioenschap voor Ajax. "Zwaar ook, voor supporters en voor ons. Ik heb vertrouwen in de groep en de staf, dat we beetje bij beetje naar een hoog niveau groeien. Het seizoen is nog lang." Ajax staat op dit moment al 22 punten achter op de huidige koploper PSV.

Forbs is de titel dus nog niet uit het oog verloren. "Je zult mij nooit horen zeggen dat ik niet voor de titel ga. Dat is niet mijn mentaliteit. Ik ben hier voor titels gekomen. Wordt dat zwaar? Ja, maar ik zal nooit zeggen dat dat onmogelijk is."

De Eindhovenaren zijn zondag ook nog eens de tegenstander voor de kwakkelende ploeg uit Amsterdam. Een duel waarvoor Forbs zijn transfer van Manchester City naar Ajax heeft gemaakt. "Dit wordt de grootste wedstrijd uit mijn carrière tot nu toe. Ik kijk ernaar uit. Ik wist natuurlijk al dat ze bij Ajax inzetten op jeugd. Toen ik de plannen hoorde, dacht ik: 'oké, ik wil mijn geluk bij deze club beproeven."