Kwakman en Jansen over een kwakkelend Ajax

Kwakman en Jansen doen suggesties voor opstelling PSV en Ajax: 'Altijd opstellen'

28 oktober 2023 om 11:59

Anco Jansen denkt dat Ajax geen schijn van kans maakt tegen PSV zondag. Bij Voetbalpraat van ESPN vertelt de oud-speler van onder andere NAC en FC Emmen dat hij enorm schrikt van het tactische spel van de Amsterdammers en doet hij een voorspelling over de opstelling.

"Ik denk dat je misschien wel een identieke wedstrijd als tegen Brighton gaat krijgen", vertelt Jansen over de clash van aanstaande zondag. "PSV gaat echt heel veel de bal hebben en Ajax gaat proberen de rijen gesloten te houden. Wat kun je ook doen in een week tijd? Dat is ook moeilijk natuurlijk, dan kan je die gecontroleerde druk ook niet echt zetten, lijkt me."

Jansen schrikt ook van het niveau dat de Amsterdammers de laatste weken op de mat leggen. De simpelste dingen lukken volgens hem niet eens meer. "Ajax moet toch ook wel in staat zijn om de bal vier of vijf passes in de ploeg te houden. Dit hebben we nog nooit van Ajax gezien. In balbezit blijven, dat lukt ze gewoon niet op dit moment. Net zoals de simpelste dingen als kantelen, dat hoef je toch niet meer tegen dat soort gasten te zeggen?"

Tafelgenoot Kees Kwakman denkt ook met Jansen na over de opstelling. "Als Maduro Jorrel Hato centraal gaat zetten, dan weet ik wel waar Luuk de Jong gaat lopen als de voorzetten komen." Jansen heeft een tip voor de opstelling van Peter Bosz. "Als je kijkt naar Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor, die hebben gewoon moeite met mensen die lopen. Mijn voetbalhart zegt iets anders, maar als trainer zou ik altijd Guus Til opzetten."