Barcelona komt exact vijftig jaar na debuut Cruijff met fraai eerbetoon

Barcelona komt in aanloop naar Clásico met prachtig eerbetoon voor Cruijff

28 oktober 2023 om 14:22
Laatste update: 28 oktober 2023 om 14:32

Exact op de dag van El Clásico is het vijftig jaar geleden dat Johan Cruijff zijn debuut maakte voor FC Barcelona, iets waar de club op zaterdag bij stilstaat. Zowel als spelers als als trainer leidde Cruijff de Catalanen naar successen. 'Bedankt Johan, voor alles wat er na het debuut kwam', luidt het bijschrift van Barcelona, bij de video die het via de eigen kanalen naar buiten bracht.

Op 28 oktober 1973 speelde Cruijff zijn eerste wedstrijd voor Barcelona, tegen Granada. In zijn debuut was hij direct goed voor twee goals. 'Zijn debuut veranderde de geschiedenis van de club', schrijft Barcelona op de eigen kanalen. Toen Cruijff bij de club kwam, stond het in Spanje in de onderste regionen. Met Cruijff echter, kwam er een ongeslagen reeks van 26 duels en won Barcelona voor het eerst in veertien jaar de Spaanse competitie.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

Zes jaar lang bleef Cruijff bij Barcelona spelen en in 1988 keerde hij terug als trainer, tot 1996. Een periode waarin de club nieuwe successen vierde, met vier landstitels en de Europacup I. Bovendien kwam Cruijff op voor de rechten van Catalonië, dat niet erkend werd.