Kwakman pleit voor basisplaats Ajax-verdediger Medic tegen PSV

Kwakman geeft Maduro opvallend advies tegen PSV: 'Hij is 1 meter 95'

28 oktober 2023 om 15:27

Kees Kwakman denkt dat Hedwiges Maduro, interim-trainer van Ajax, er zondag verstandig aan doet om met een ander centrum te spelen tegen PSV. De ESPN-analist vraagt zich af of Josip Sutalo en Jorrel Hato de kopsterke Luuk de Jong aankunnen in de lucht.

"Zet hij Hato centraal? Dan weet ik wel waar Luuk de Jong gaat lopen als de voorzetten van links komen", zegt Kwakman bij Voetbalpraat. De voormalig verdediger annex middenvelder doet een suggestie. "Misschien moet hij Jakov Medic wel opstellen bij Luuk de Jong." Kwakman vermoedt dat de zeventienjarige Hato nog niet rijp genoeg is om De Jong te kloppen. "Hij kan zich daar natuurlijk veel meer in verbeteren. Hij doet het goed op deze leeftijd, maar ik denk dat het problemen kan opleveren als Lozano op links de bal heeft, voorzetten geeft, Luuk de Jong naar de tweede paal gaat en bij Hato gaat staan."

"Die voorzetten gaan er onherroepelijk komen", stelt Kwakman. "Dan moet je misschien wel denken aan een andere centrale verdediger." Medic wordt naar voren geschoven. "Hij is in ieder geval 1 meter 95. Maduro moet zich afvragen of hij het aandurft met Sutalo en Medic. Opbouwend lever je dan wel wat in, al heb ik in de korte tijd dat ik Medic heb zien spelen hem op minder fouten heb kunnen betrappen dan Sutalo. Hij kan ook kiezen voor Hato, met wie Ajax misschien wat meer aan voetballen toekomt. Ik geef het Maduro te doen. Het lijkt me moeilijk."