'Groot nieuws: Al Ettifaq meldt zich bij Ajax voor aanvoerder Bergwijn'

'Groot nieuws: Al Ettifaq meldt zich bij Ajax voor aanvoerder Bergwijn'

28 oktober 2023 om 14:44
Laatste update: 28 oktober 2023 om 14:53

Groot nieuws: het Saudische Al Ettifaq heeft zich bij Ajax gemeld voor aanvoerder Steven Bergwijn. De Oranje-international staat niet onwelwillend tegenover een winters vertrek uit Amsterdam, meldt de NOS.

Meerdere bronnen bevestigen aan het medium dat Bergwijn serieus op de radar van Al Ettifaq staat. Bij de Saudische club is Steven Gerrard manager en staan onder meer Jordan Henderson en Georginio Wijnaldum onder contract. De 26-jarige Bergwijn zou een winters vertrek bij Ajax niet uitsluiten.

Bergwijn keerde in de zomer van 2022 voor ruim dertig miljoen euro terug bij Ajax, waar hij een deel van zijn jeugdopleiding doorliep. Dit seizoen verloopt dramatisch voor de buitenspeler, die door voormalig trainer Maurice Steijn benoemd werd tot aanvoerder. Hoewel Bergwijn in vijf Eredivisie-optredens tot dusver drie keer scoorde, kan hij niet voorkomen dat de Amsterdammers in de degradatiezone staan.

De NOS heeft Ajax en Nathan van Kooperen, zaakwaarnemer van Bergwijn, gevraagd om een reactie, maar beide partijen waren niet bereikbaar voor commentaar. Bij Al Ettifaq kan Bergwijn herenigd worden met Wijnaldum, met wie hij zestien keer samen op het veld stond bij het Nederlands elftal. Wijnaldum speelt sinds afgelopen zomer in Saudi-Arabië. Hij maakte de overstap van Paris Saint-Germain.