Blind reageert instemmend op Ajax-suggestie over Van Gaal en Van Praag: 'Beide'

Blind vertelt over aanstaande Ajax-terugkeer: 'Dingen waar ik niet achter stond'

28 oktober 2023 om 18:36
Laatste update: 28 oktober 2023 om 18:52

Danny Blind heeft voor het eerst gereageerd op zijn aanstaande terugkeer bij Ajax. De voormalig captain van de Amsterdammers zal voorgedragen worden als nieuwe voetbalman in de raad van commissarissen.

Tot tien maanden geleden was Blind al actief als voetbalcommissaris bij Ajax. Hij besloot toen te vertrekken uit Amsterdam, maar gaat nu dus terugkeren. In de studio van Ziggo Sport reageert de voormalig Oranje-international daarop. "Enerzijds wilde ik mijn handen vrij hebben, maar er zijn ook een aantal dingen niet goed gegaan en daar stond ik niet achter", vertelt Blind over zijn eerdere vertrek. "Dat is wel gebleken in de transferwindow. De situatie is niet beter, maar wel anders nu."

"We moeten ook niet overdrijven over de rvc: natuurlijk is dat een belangrijk orgaan, maar ze zijn niet bepalend in de beslissingen", gaat Blind verder. "De rvc kan processen wel controleren en dingen tegenhouden, maar je bent inderdaad geen beleidsmaker. In de afgelopen periode is de rvc te veel in het nieuws geweest bij Ajax. Dat komt doordat het niet goed gaat, dat is logisch."

Blind krijgt vervolgens de vraag of er sprake is van een 'loyaliteitskwestie' nu Louis van Gaal en Michael van Praag ook weer werkzaam zijn bij Ajax, of dat hij zijn club gewoon graag wil helpen. "Beide, dat is een terechte woordkeuze", reageert Blind. "Ik denk dat het voor de hele Ajax-organisatie belangrijk is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over welke mensen op welke posities terechtkomen. Dan kun je pas door. Op het veld kun je in de winter pas iets doen. Je kunt er niet weer acht halen, dus we moeten een goede analyse op het team loslaten en afvragen: wat kunnen we nog doen in de winter?"