Heerenveen kan weer lachen: prachtgoal Brouwers bij ruime overwinning

28-10-2023 20:39
26

Het ging de laatste maanden moeizaam in Friesland, maar sc Heerenveen heeft weer reden tot lachen. In het Abe Lenstra Stadion werd er zaterdagavond met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo. Luuk Brouwers was met een dubbelslag de grote man.

Vanzelf ging het de laatste wedstrijden niet bij Heerenveen. Tegen Heracles kon trainer Kees van Wonderen voor het eerst sinds lange tijd weer eens rustig achterover leunen. Na tien minuten werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gevierd. Na slordig balverlies bij de bezoekers zette de Noorse smaakmaker Osame Sahraoui een actie in, die hij zelf in de verre hoek afrondde.

Daarna was het woord aan Brouwers, die na een teleurstellend jaar bij FC Utrecht weer opleeft bij Heerenveen, waar hij is herenigd met Van Wonderen. Met een geweldige poeier van afstand verschalkte de middenvelder Heracles-goalie Michael Brouwer. Het was niet alleen hosanna bij de thuisploeg: voor rust moest Sahraoui noodgedwongen naar de kant met een spierblessure.

Ook na rust werd Heracles amper gevaarlijk. Heerenveen bleef de betere ploeg en gooide de wedstrijd twintig minuten voor tijd in het slot. Brouwers was het eindstation van een vlot lopende aanval over links. Door de overwinning heeft Heerenveen wat lucht en neemt de club afstand van de onderste plekken.