Driessen hoort Berghuis-verhalen bij Feyenoord: 'Als hij zijn zin niet krijgt...'

Driessen hoort Berghuis-verhalen bij Feyenoord: 'Als hij zijn zin niet krijgt...'

28 oktober 2023 om 22:14

Bij Feyenoord staat men niet te kijken van de vermeende aantijging van Maurice Steijn in de richting van Steven Berghuis. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, sprak eerder deze week meerdere mensen binnen de Rotterdamse club over het gedrag van de Ajax-spelmaker.

Nadat Steijn en Ajax besloten uit elkaar te gaan, kwam naar buiten dat de vertrokken trainer aanvankelijk verder wilde, mits hij door kon zonder Hedwiges Maduro en Berghuis. Laatstgenoemde zou aan 'sabotage' doen. "Ik was bij Feyenoord - Lazio en die middag bij de Feyenoord-Lazio in de baby-Champions League (Youth League, red.). Daar liep ik allemaal mensen van Feyenoord tegen het lijf", vertelt Driessen in de podcast Kick-Off.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Stuk voor stuk zeiden ze: wat een geweldig stuk", doelt hij op het nieuws van De Telegraaf over de vermeende wens van Steijn. "Die rol van Berghuis, die is daar heel herkenbaar: dat hebben we hier allemaal meegemaakt. Ik vroeg: wat voor gedrag is dat dan? Steven Berghuis wil dat een elftal om hem heen wordt gebouwd. Zijn ideeën moet de trainer overnemen", vertelt Driessen.

Het is bekend dat Berghuis bij Feyenoord weleens clashte met trainer Dick Advocaat. Driessen sprak bij Feyenoord tevens iemand die zeer dicht op het vuur zit. "Die zei: wat er gebeurt: als Steven zijn zin niet krijgt, dan gaat die mensen om zich heen verzamelen binnen de spelersgroep. Die gaat die bewerken. Dan krijg je groepjesvorming."