Vink verwacht veel van Feyenoord in Europa: 'Ook moeilijk voor absolute A-ploegen'

Hoge verwachtingen van Feyenoord in Europa: 'Moeilijk voor absolute A-ploegen'

28 oktober 2023 om 22:26
Laatste update: 28 oktober 2023 om 22:29

Marciano Vink denkt dat Feyenoord ver kan komen in de Champions League. De ESPN-analist stelt dat zelfs de absolute topclubs in Europa de Rotterdammers niet zomaar opzij zetten.

Feyenoord won eerder deze week met 3-1 van SS Lazio en gaat met zes punten aan kop in Groep E. "Ik heb de indruk dat Feyenoord heel ver kan komen. Ik zet in op de halve finale van de Champions League", zegt Hugo Borst bij De Eretribune op ESPN. Vink zegt dat de ploeg van Arne Slot met een gunstige loting inderdaad ver kan komen. "Feyenoord haalt echt een heel hoog niveau, met heel veel power. Ajax haalde in 2019 de halve finale en daar waren we allemaal lyrisch over, maar Feyenoord zit daar niet ver vandaan hoor."

Vink denkt zelfs dat het huidige Feyenoord een Europese prijs kan pakken, maar dan zal de club wel derde in Groep E moeten worden. "Mijn vraag is: speel je liever de kwartfinale of halve finale van de Champions League, of win je liever de Europa League?" Collega-analist Mario Been geeft het antwoord. "Je moet altijd het hoogst haalbare nastreven. Maar er zijn veel sterkere ploegen dan de ploegen die ze nu tegenkomen in deze poule."

Toch denkt Vink dat Feyenoord ook bij een loting tegen een absolute topclub niet kansloos is. "Ook die ploegen kunnen niet makkelijk van dit Feyenoord winnen", zegt hij. "Bij dit Feyenoord weet iedereen exact van elkaar wat ze moeten doen. En ze hebben een spits die iedere week gretiger wordt. Ik denk dat dit Feyenoord voor iedere club moeilijk te verslaan is, ook voor absolute A-ploegen."