Verschueren spreekt over rode kaart in duel met RKC

Donkerrode kaart bij Sparta: "Ik had net gescoord en was te gehypet"

29 oktober om 07:10
Laatste update: 29 oktober om 11:38

Arno Verschueren is zelfkritisch na zijn onnodige rode kaart in het duel tussen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. De spits van de Rotterdammers gleed op de helft van de tegenstander hard door op Zakaria Bakkali en mocht vertrekken. 

De rode kaart van Verschueren had weinig invloed op de wedstrijd, aangezien Sparta het duel met 2-0 won. Achteraf kan de spits zich wel voor zijn kop slaan. "Het was verschrikkelijk dom. Ik was gewoon te enthousiast. Ik was een beetje gehypet", stelt Verschueren tegenover ESPN. "Ik had net het doelpunt gemaakt en de sfeer was goed. Ik zat gewoon lekker in de wedstrijd en de duels. Dan wil je elke bal winnen, maar dit was oerdom van mezelf. Ik kan mezelf voor mijn kop slaan."

Op het veld was te zien dat Verschueren direct naar zijn landgenoot ging om zijn excuses aan te bieden. "Gelukkig houd ik mijn benen laag en raak ik hem onder op zijn voet. Ik heb mijn excuses aangeboden aan hem. Ik ken hem niet persoonlijk, maar het is natuurlijk ook een Belg. Het is gewoon heel dom. Dit moet gewoon uit mij. Gelukkig kon hij de wedstrijd uitspelen", besluit Verschueren.