Slot over passeren Zerrouki: 'Gerechtvaardigde gedachtegang'

Slot: 'Als je ziet hoe Zerrouki speelde, dan is dat gerechtvaardigde gedachtegang'

29 oktober om 12:12
Laatste update: 29 oktober om 13:04

Arne Slot voert geen wijzigingen door in de opstelling van Feyenoord voor het lastige Eredivisie-duel bij FC Twente. Dat betekent dat Ramiz Zerrouki na zijn glansoptreden tegen SS Lazio weer in de basis staat en Calvin Stengs opnieuw als rechtsbuiten speelt

"Het ging best aardig, dus jij laat het staan?", luidt de vraag bij ESPN. "Dat is een gedeelte van de waarheid. De andere is dat ik ook woensdag al zei dat wij twee buitenspelers geblesseerd hebben. Eentje is er helemaal niet bij, de ander komt terug van een blessure, maar die acht ik nog niet in staat om te starten", doelt Slot op Yankuba Minteh en Luka Ivanusec. "Dus ja, dan is het eigenlijk dezelfde logica, dat Ramiz Zerrouki een logischere keuze is met Calvin Stengs aan de zijkant."

Slot is voorzichtig met Ivanusec. "Een keeper kun je vrij snel weer in de basis zetten, maar voor een speler die met de intensiteit van ons wedstrijden moet spelen is dat anders. Iedereen weet dat je daar trainingen en toch ook wedstrijdminuten voor nodig hebt om weer vanaf het begin te kunnen starten. Helemaal als je intense wedstrijd als Lazio en Twente-uit moet spelen. Hij komt eraan, maar hij is nog niet klaar om te starten in mijn beleving."

Bovendien is het de vraag of Zerrouki nog te passeren valt. "Als je ziet hoe Ramiz gespeeld heeft tegen Atlético en Lazio, dan is dat een gerechtvaardigde gedachtegang. Alleen het vervelende is dat er bij ons meer dan elf spelers het goed doen. We zullen keuzes moeten maken, maar keuzes zijn voor een topclub, zeker voor één die goed presteert, vrij normaal."

Slot gaat niet zomaar uit van een nieuwe galavoorstelling van Feyenoord. "Dat zou fantastisch zijn, maar iedereen heeft het hier lastig. Ik heb hier nog niet gewonnen, dat is geen toeval. Ze hebben een sterke selectie en fantastische steun van het thuispubliek."