Gündogan hekelt tamme sfeer bij Barcelona na nederlaag tegen Real Madrid

Gündogan verrassend eerlijk na verloren Clásico: 'Er mag echt meer emotie zijn'

29 oktober om 13:19
Laatste update: 29 oktober om 13:23

Ilkay Gündogan heeft zich verbaasd over de gemoedstoestand van de FC Barcelona-spelers na de verloren Clásico tegen Real Madrid van zaterdag. De 33-jarige Duitser, die deze zomer overkwam van Manchester City, stak even later in gesprek met de Spaanse pers zijn opvallende mening niet onder stoelen of banken. 

Gündogan opende na zes minuten spelen nog de score voor Barcelona, maar na negentig minuten stond er uiteindelijk een 1-2 eindstand op het bord. "Als ik eerlijk ben, denk ik niet dat de nederlaag zo hard is aangekomen als dat ik had verwacht. Ik wil hier niks zeggen wat verkeerd opgevat kan worden, maar ik was net in de kleedkamer en ik had wel wat meer frustratie, woede en teleurstelling veracht. Teleurstelling was er wel een klein beetje, maar niet veel."

De middenvelder vindt de tamme reactie tekenend. "Dat is een beetje ons probleem. Ik weet het niet, maar op dit soort momenten mag er echt wel wat meer emotie zijn. We weten dat we beter zijn dan dit, en dat we beter kunnen in situaties zoals bij de 1-2 (Jude Bellingham, red.). Als je daar dan niet op reageert, dan sijpelt dat door naar wat er op het veld gebeurt."

Door de nederlaag tegen de aarstrivaal bedraagt het gat met gedeeld koplopers Real en Girona nu vier punten. Gündogan stelt dat er werk aan de winkel is. "We moeten een grote stap zetten, anders lopen die ploegen weg bij ons. Ik ben hier niet gekomen om dit soort duels te verliezen, of om het gat met de concurrenten groter te laten worden. Ik ben daar zelf ook verantwoordelijk voor. Ik ben iemand met meer ervaring, dan kan ik het niet accepteren dat dit soort dingen gebeuren. We hebben meer weerstand nodig."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fabrizio Romano (@fabriziorom)