Van de Kerkhof: 'Ongekend, slechtste Ajax aller tijden'

"Slechtste Ajax aller tijden, zeker slechtste Ajax dat ik ooit heb gezien'

29 oktober 2023 om 13:38

Willy van de Kerkhof kan in aanloop naar de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax niet geloven hoe de Amsterdammers ervoor staan. De clubicoon spreekt van het 'slechtste Ajax aller tijden', maar verwacht desondanks geen dikke zege in het Philips Stadion.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Echt nog nooit. En ik kan er eigenlijk met m'n verstand niet bij", zegt Van de Kerkhof in het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk hoop ik dat PSV gaat winnen, maar dat het zo slecht gaat met Ajax is voor het Nederlands voetbal uiteindelijk niet goed", vindt hij. "We hebben allemaal veel aan Ajax te danken en in het buitenland ook een goede naam, door hun successen in het verleden. Het is ongekend dat ze er zo beroerd voorstaan nu."

De 72-jarige Van de Kerkhof kan niet geloven dat hij de laatste weken 'zulke slechte wedstrijden van Ajax heeft gezien'. "Dit was gewoon het slechtste Ajax aller tijden. In ieder geval het slechtste Ajax dat ik ooit heb gezien. Zo'n inzinking is bizar, zeker als je kijkt welke mogelijkheden ze de afgelopen jaren hadden. Zelfs in onze glorieperiodes heeft Ajax nooit zo ontiegelijk slecht gevoetbald."

Het PSV-icoon verwacht dat Ajax net als tegen Brighton compact speelt en op de counter loert. "Daarin zullen ze denk ik niet succesvol zijn, maar PSV gaat deze wedstrijd niet zomaar met dikke cijfers winnen."