Bosz maakt korte metten met 'allemaal domme verhalen' voor PSV - Ajax

Bosz maakt korte metten met 'allemaal domme verhalen' voor PSV - Ajax

29 oktober om 14:18

Het vertrouwen in het Philips Stadion is groot voor PSV - Ajax, maar Peter Bosz verkoopt de huid niet voordat de beer geschoten is. De trainer blijft op zijn hoede, ondanks de problemen in Amsterdam.

"Ik probeer het bij mijn spelers weg te houden", zegt Bosz bij ESPN over de verwachting dat PSV over Ajax heen gaat walsen. "Zo werkt het niet, het blijft Ajax. We moeten ons stinkende best doen en dan maken we een kans om te winnen. Ja, ik denk wel dat we favoriet zijn. Maar dat levert nog steeds geen extra punt op."

Tegelijkertijd weet Bosz dat de spelers van PSV ook veel meekrijgen van wat er bij Ajax gebeurt. "Iedereen heeft het erover", lacht hij, om op serieuze toon te vervolgen: "Ik vind het allemaal domme verhalen. Ik hoef toch niet te vinden wat iedereen vindt? We zitten lekker in ons vel, maar we moeten het laten zien op het veld."

De intenties van PSV in de beginfase zijn duidelijk: Ajax onder druk zetten. "We moeten zorgen dat ze geen zelfvertrouwen kunnen tanken aan het begin van de wedstrijd." Dat Ajax met een andere basiself speelt dan tegen Brighton, houdt Bosz niet bezig. "We wisten niet hoe ze het gingen doen, dus daar heb ik me niet druk om gemaakt."