Maduro verklaart keuze voor Van den Boomen bij Ajax

Maduro wil bij PSV een ander Ajax zien: 'We moeten daarin lef tonen'

29 oktober om 14:55
Laatste update: 29 oktober om 14:58

Hedwiges Maduro heeft voorafgaand aan PSV - Ajax uitgelegd waarom hij voor Branco van den Boomen kiest. De interim-trainer van de Amsterdammers, die meer lef en durf verlangt van zijn spelers, wil met de middenvelder voor meer voetballend vermorgen zorgen. 

Maduro beleefde afgelopen donderdag zijn vuurdoop als interim-trainer van Ajax. Uit bij Brighton werd er met 2-0 verloren. Zijn gevoel voor de clash met PSV is heel anders. "Omdat dit een andere wedstrijd gaat worden. We weten dat ze in vorm zijn. Maar tegen Brighton konden we maar één keer trainen, dat lag puur in het verdedigen. De afgelopen dagen hebben we ook vooral dingen met de bal getraind. Dat moet beter", vertelt hij voor de camera bij ESPN. 

"PSV verdedigt anders (dan Brighton, red.), op een manier die voor ons herkenbaarder is", vervolgt Maduro. "Daarin moeten we ook lef tonen aan de bal, anders blijf je alleen maar verdedigen. Dat wil je niet. We moeten goed zijn in de opbouw, ook daarin lef tonen. We weten dat er een vrije man komt, tenzij ze één op één door gaan dekken. Dan moet je ook een linie overslaan en het daar zoeken."

Iemand die dat voor Maduro moet gaan doen, is Van den Boomen. "Tegen Brighton zag jWe moetee al dat er momenten lagen om vooruit te spelen, maar dat wij vooral kozen om achteruit te spelen weer naar de keeper. We hebben echt heel veel momenten gehad dat we vooruit konden draaien. We denken dat Branco dat beter kan invullen."

'Andere fase'
"Wij zitten in heel andere fase dan PSV", erkent de tijdelijke oefenmeester van de Amsterdammers. "Wij moeten gewoon progressie boeken. Tegen Brighton hamerden we op de defensie en nu ook op het aanvallen, zodat je ook mooie aanvallen gaat zien. Daar moeten we naartoe."