Uitblinker Mbappé doet bijna stuntend Brest pijn met 250e Ligue 1-treffer

29-10-2023 15:15
4

Het Stade Brest van doelman Marco Bizot heeft het Paris Saint-Germain zondagmiddag heel erg lastig gemaakt, maar dankzij Kylian Mbappé vertrokken de Parijzenaren alsnog met drie punten. De superspits verzorgde vlak voor tijd de winnende treffer: 2-3.

Het zeventienjarige supertalent Warren Zaïre-Emery zorgde na zestien minuten spelen voor de weergaloze 0-1. De jonge middenvelder verschalkte Bizot met een hard schot van afstand. Na een klein halfuur stond het al 0-2. Mbappé produceerde een droog schot. De sterspeler van PSG maakte daarmee zijn 250e Ligue 1-treffer.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers, maar Brest beet daarna behoorlijk vna zich af. Voor rust stond het al 1-2 dankzij Steven Mounié, waarna Jérémy Le Douaron even na de theepauze ook voor de verrassende 2-2 zorgde. Een gelijkspel leek in de maak, maar Mbappé zorgde vanaf elf meter in de absolute slotfase alsnog voor de 2-3. Door de zege bedraagt het gat met koploper OGC Nice nu één punt.