PSV op rapport: één uitblinker, drie dissonanten, gouden wissels Bosz

PSV op rapport: één uitblinker, drie onvoldoendes, gouden wissels Bosz

29 oktober 2023 om 16:38

PSV helemaal bovenaan, Ajax helemaal onderaan: de Eindhovenaren vochten zich in een memorabel spektakelstuk naar een 5-2 zege op de Amsterdammers. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de zestien PSV'ers.

Walter Benítez - 6: twee keer moest Benítez vissen, dat was hem dit seizoen nog niet overkomen in de Eredivisie. Ondanks de ruime zege zal dat de Argentijnse doelman niet lekker zitten. De teller staat nu op vijf tegengoals.

Jordan Teze - 6: bij Ajax ging veel over links, waardoor Teze aanvankelijk een drukke middag beleefde. Hij had het niet makkelijk met Steven Bergwijn, maar bracht in de tweede helft orde op zaken.

André Ramalho - 4: in de eerste helft was het een rommeltje, achterin bij PSV. En niet voor het eerst vertolkte Ramalho daarin een hoofdrol. De Braziliaan werd keer op keer geklopt door Brian Brobbey.

Olivier Boscagli - 6,5: ook Boscagli lukte het voor rust niet om de boel bij elkaar te houden, al gaf hij een geweldige bal in de aanloop naar de 1-1 van Hirving Lozano. Uiteindelijk een ruime voldoende voor de Fransman.

Sergiño Dest - 6: tegen zijn oude liefde speelde Dest niet zijn beste wedstrijd, maar écht uitblinken hoefde ook niet om eerst Steven Berghuis en daarna Mika Godts in toom te houden.

Jerdy Schouten - 6: net als veel van zijn ploeggenoten beleefde Schouten een middag met twee gezichten. Voor rust werd hij overlopen, na rust kwam hij beter in de wedstrijd, al hield het allemaal niet over.

Joey Veerman - 4,5: in de enige helft die hij speelde ergerde Veerman zich duidelijk aan zijn ploeggenoten, maar de gemakzuchtige PSV'er moet het vooral bij zichzelf zoeken. Zijn vormdip nam tegen Ajax schrikbarende vormen aan.

Malik Tillman - 5: de eerste grote kans van de wedstrijd was voor Tillman, maar daar is ook alles mee gezegd. Hij kon geen moment laten zien waarom hij de voorkeur kreeg boven Guus Til en werd in de rust gewisseld.

Johan Bakayoko - 7: Bakayoko vocht een verbeten strijd uit met Ajax-linksback Gaston Avila, die hij uiteindelijk op knock-out wist te winnen. In de eerste helft matig, in de tweede helft uitstekend.

Luuk de Jong - 7: de aanvoerder van PSV is de eerste speler óóit die in zes opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax trefzeker is. De Jong zal ongetwijfeld trots zijn op de comeback van zijn ploeg.

Hirving Lozano - 8: Lozano is de momentenvoetballer - en vedette - bij uitstek. Met een hattrick en een halve assist wees de Mexicaan zijn ploeg de weg, al had hij ook regelmatig wat minder zelfzuchtig mogen zijn.

Invallers
Ismael Saibari - 7,5: kwam bij de start van de tweede helft in het veld voor Veerman en acht minuten later was het raak. Saibari tekende voor de 3-2, waarna PSV uitliep naar een ruime zege. Zó val je in.

Guus Til - 6,5: kwam bij de start van de tweede helft in het veld voor Tillman en dat loonde meteen, toen Til over Van den Boomen heen denderde en De Jong scoorde. Met zijn directe spel voegde hij echt wat toe.

Ricardo Pepi - x: viel na 83 minuten in voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: viel na 83 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi- x: viel na 90 minuten in voor Lozano en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 8: vooraf deed Bosz er alles aan om de euforie in Eindhoven de kop in te drukken, maar die boodschap kwam blijkbaar niet aan bij zijn spelers. Maar, zoals het een goede trainer betaamt: Bosz voerde twee gouden wissels door en PSV won alsnog.