Ten Hag verliest Manchester derby na dubbelslag Haaland, top vier uit zicht

City veel te sterk voor United in Manchester Derby, problemen Ten Hag houden aan

29 oktober om 18:26
Laatste update: 29 oktober om 18:30

Manchester United is er zondag niet in geslaagd de Manchester Derby naar zich toe te trekken. Het Manchester City van Pep Guardiola was veel te sterk voor The Red Devils, waardoor de problemen bij manager Erik ten Hag aanhouden: 0-3.

Voordat het duel begon, was er op Old Trafford een fraai eerbetoon voor de overleden Sir Bobby Charlton. Ten Hag besloot Sofyan Amrabat in de basis te zetten, ook was er plek voor Harry Maguire en Scott McTominay. United begon defensief aan de wedstrijd en zag Maguire na acht minuten al een bal van de doellijn halen. De ploeg van Ten Hag wachtte af voor de counter, maar dat bleek niet effectief. Na een klein half uur ging de bal op de stip nadat Rasmus Hojlund onhandig vasthield in het eigen strafschopgebied. Erling Haaland legde aan voor de strafschop en faalde niet: 0-1.

Haaland leek vlak voor rust de score te verdubbelen, maar Andre Onana lag knap in de weg. In de tweede helft ging het duel op dezelfde voet verder: na slechts vier minuten maakte Haaland zijn tweede goal. De Noorse spits werd volledig vrijgelaten bij de tweede paal en kopte overtuigend binnen. Na ruim een uur spelen kreeg Marcus Rashford kans op de aansluitingstreffer, maar de aanvaller schoot een meter naast.

Phil Foden zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing en maakte de 0-3 voor City. Enkele minuten daarna wist de Engelsman nog bijna op Rooney-achtige wijze te scoren met een omhaal, maar de inzet trof geen doel. In de blessuretijd trapte Antony na richting Jérémy Doku en ontsnapte de Braziliaan aan rood. Na drie overwinningen op rij weet Ten Hag weer wat verliezen is: United blijft achtste staan in de Premier League. Manchester City pakt een gedeelde tweede plek met Arsenal.