Positief nieuws uit Alkmaar: ingestorte Dost is bij kennis, NEC - AZ gestaakt

29-10-2023 18:38 Laatste update: 19:04
228

Positieve berichten uit Alkmaar: Bas Dost is bij kennis. Bij het ingaan van de blessuretijd van de competitiewedstrijd tussen AZ en NEC zakte de spits in elkaar. De wedstrijd is definitief gestaakt.

Dost hapte op de grond naar adem, waarop de regisseur van ESPN wegschakelde en de spelers zich in een kring om de 34-jarige spits verzamelden. Hij is bij kennis en met een brancard, gekoppeld aan beademingsapparatuur, van het veld gedragen. Hij stak daarbij zijn arm in de lucht.

De wedstrijd is inmiddels definitief gestaakt. Het is nog niet bekend wanneer er verder wordt gespeeld. Die beslissing ligt bij de KNVB, in samenspraak met AZ, NEC en de lokale autoriteiten. In het AFAS Stadion was ook veel emotie te zien bij de toeschouwers van beide clubs.

De vader van Dost zat in het stadion en zocht zijn zoon op in de catacomben. De vrouw van de spits is inmiddels ook op de hoogte gebracht. Dost zou ook de spelersgroep van NEC hebben toegesproken na de wedstrijd.

Het incident doet denken aan de medische calamiteit van vier weken geleden, toen Etienne Vaessen en Brian Brobbey op elkaar botsten. RKC Waalwijk - Ajax werd toen ook gestaakt. Vaessen maakt het inmiddels weer goed.

Bij AZ - NEC moeten nog vijf minuten worden gespeeld. Op het moment van staken stond het 1-2 voor de bezoekers uit Nijmegen door doelpunten van Dost en Magnus Mattson. Bij de goal van Mattsson gaf Dost de assist. Vangelis Pavlidis scoorde voor AZ.