Van der Vaart vreest voor Ajax: 'Ja, ik ben heel erg bang voor degradatie'

Van der Vaart krijgt 'cadeau' van Van Hooijdonk: 'Ja, ik ben bang voor degradatie'

29 oktober om 22:53
Laatste update: 29 oktober om 23:59

Rafael van der Vaart vreest voor degradatie van Ajax, zo spreekt hij uit in Studio Voetbal. De analist spreekt op basis van zijn eigen ervaringen met HSV zijn angst uit, en stelt dat de Amsterdamse club moet waken voor onderschatting.

Pierre van Hooijdonk overhandigde gekscherend een rode lantaarn, waarna presentator Sjoerd van Ramshorst Van der Vaart de vraag stelde of hij vreest voor degradatie van Ajax. "Ja, ik ben heel erg bang voor degradatie", antwoordt de voormalig Ajacied. "En ik zal je ook zeggen waarom. Iedereen doet er een beetje makkelijk over, maar ik heb het zelf met HSV meegemaakt. Op een gegeven moment, als je daar blijft staan… je wint niet zo makkelijk van FC Volendam thuis, of van RKC of noem maar op."

"Ik denk dat jij het nu wel érg serieus neemt", stelt Pierre van Hooijdonk. "In de Bundesliga ligt het gemiddelde niveau veel hoger dan in Nederland. Daar zijn de afgelopen jaren veel grote clubs gedegradeerd. Dat gaat in Nederland nooit gebeuren, maak je geen zorgen."

"Ik maak me wél zorgen", antwoordt Van der Vaart. "Want Ajax staat achttiende. Je moet het wel serieus nemen. Je kan wel zeggen: 'We moeten nog tegen RKC, en tegen Volendam', maar je wint niet zo maar van Volendam, en tegen RKC moet je ook nog maar zien te winnen, als zij alles gaan geven."