Perez en Been kraken Ajax-dissonant Avila

Perez en Been kraken Ajax-dissonant: 'Hij voelt zich te goed en te groot'

29 oktober 2023 om 20:40
Laatste update: 30 oktober 2023 om 09:06

Gaston Avila heeft ook in de verloren uitwedstrijd van Ajax tegen PSV (5-2) geen goede beurt gemaakt. ESPN-analisten Mario Been en Kenneth Perez maken gehakt van de Argentijnse verdediger, die in Eindhoven als linksback speelde.

"Het was werkelijk niet om aan te zien", stamelt Been bij Dit Was Het Weekend. "We hebben het vaak over de aankopen van Mislintat, maar dit kan gewoon niet. Op Ajax-niveau is dit gewoon veel te weinig. Hij wordt geraakt in zijn gezicht en maakt twaalf rollen..."

Been vervolgt: "Avila wist niet wat er gebeurde en wat mij met name opviel: hij had ook niet de intentie had om het weer goed te maken. Hij stopte er gewoon mee. In de slotfase werd hij uit zijn lijden verlost door Anass Salah-Eddine. Kies dan voor hem, gewoon een simpele Nederlandse back die tenminste weet wat hij moet doen."

Perez is het roerend eens met zijn collega. "Ik heb het gevoel dat Avila zich te goed en te groot voelt om linksback te spelen. Dat hij denkt: linksback is onder mijn niveau, ik moet centraal spelen. Hij liet echt alle kanten zijn man voorbijlopen, binnen- en buitenom. Het verbaast me echt dat er niet eerder werd ingegrepen. Johan Bakayoko kon doen en laten wat hij wilde."