Felle discussie bij Studio Voetbal: 'Je valt me aan omdat ik Maurice verdedig'

Weer felle discussie bij Studio Voetbal: 'Jij hebt iets tegen Steijn'

29 oktober om 23:25
Laatste update: 30 oktober om 08:58

Ajax is niets opgeschoten met het ontslag van Maurice Steijn, zo stelt Rafael van der Vaart in Studio Voetbal. De analist zag Ajax een goede eerste helft spelen tegen PSV, maar constateerde ook dat terugval na rust bij de Amsterdammers groot was. Pierre van Hooijdonk vraagt hem of Arne Slot meer uit dit Ajax zou kunnen halen, maar daar is zijn tafelgenoot niet van gediend.

"Steijn heeft het niet goed gedaan, maar die spelers blijven hetzelfde", vangt Van der Vaart aan. "Maduro neemt het over, compact tegen Brighton. Nou, ze zijn niet de eigen helft over geweest. Vandaag de eerste helft, indrukwekkend, goed gedaan. Ajax had gewoon vier of vijf goals moeten maken, Brobbey zeker, maar in de tweede helft is het zoveel minder."

Van Hooijdonk confronteert Van der Vaart met uitspraken uit het verleden. Zo gaf de voormalig middenvelder vorig seizoen aan dat Feyenoord niet het beste materiaal had, maar dat Arne Slot er meer dan het maximale uit wist te halen."

Van Hooijdonk vraagt zijn tafelgenoot of hij denkt dat Slot met dit Ajax beter zou presteren dan Maurice Steijn en Hedwiges Maduro. "Dit is een discussie… daar wil ik eigenlijk van wegblijven", reageert de oud-speler van onder meer HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Jij zei dat ik over Steijn sprak met meel in mijn mond, maar volgens mij praat jij óók met meel in je mond. Jij hebt iets tegen Maurice, dus je komt nu weer terug op Maurice. Hij is ontslagen en je hebt kansloos verloren van Brighton en vandaag met 5-2 verloren van PSV, dat is het verschil. Jullie vallen mij aan omdat ik 'Maurice verdedig'."