Van Hooijdonk ziet probleem bij Feyenoord met Zerrouki: 'Slot kon niet meer terug'

Van Hooijdonk ziet probleem bij Feyenoord: 'Slot kon niet meer terug'

30 oktober 2023 om 01:00
Laatste update: 30 oktober 2023 om 01:48

Ramiz Zerrouki heeft zijn trainer Arne Slot met een probleem opgezadeld, zo stelt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. In het programma gaat men in op de wijze waarop FC Twente op zondag te sterk was voor de Rotterdammers, waarbij gewezen wordt naar het middenveld.

"Wat is nou het sterkste punt van Feyenoord? Het druk zetten, het blijven druk zetten", vangt Rafael van der Vaart aan. "Twente gooide hem dan in één keer lang." Ook Ibrahim Afellay zag dat de regerend kampioen het lastig had in Enschede. "Ze lieten Feyenoord totaal niet voetballen, ze zaten er op het middenveld bovenop. Feyenoord is eigenlijk, met name in de eerste helft, geen moment in de wedstrijd geweest."

Pierre van Hooijdonk heeft een verklaring voor de mindere wedstrijd van Feyenoord. "Als je tegen Lazio speelt, dan is het tóch moeilijk als meerdere spelers niet thuisgeven. Als één speler dat heeft, kun je het wel opvangen. Als meerdere spelers dat doen, word je afgetroefd. Zeker door een agressief Twente. Het was te gemakzuchtig, eigenlijk. De manier waarop Feyenoord van Lazio Roma won, dat was nu de manier waarop Twente van Feyenoord won."

Bovendien vermoedt Van Hooijdonk dat Slot niet zijn ideale middenveld opstelde, door het goede optreden van Zerrouki tegen Lazio. "Je middenveld ziet er anders uit, met Zerrouki erbij, met Wieffer en Timber. Zerrouki was tegen Lazio eigenlijk de beste man van het veld, en dan komt er toch een probleem voor een trainer. Ik denk dat Slot het liefst had gekozen om weer met Stengs op tien te gaan spelen, maar hij kon niet meer terug. Er waren mogelijkheden genoeg, maar Zerrouki heeft het Slot moeilijk gemaakt."