Linssen en Toornstra over fans Marseille

Oud-Feyenoorders werden ook bekogeld in Marseille: 'Slot lag in gangpad van bus'

30 oktober om 08:55
Laatste update: 30 oktober om 08:58

In Frankrijk ging het zondag compleet mis tussen Olympique Marseille-fans en de bus van Olympique Lyon. Supporters van de Franse club bekogelden de bus van de aartsrivaal uit Lyon en daarbij raakte onder andere hoofdcoach Fabio Grosso gewond. Voor oud-Feyenoorders Bryan Linssen en Jens Toornstra was dit incident een déjà vu. 

De twee oud-spelers van de Rotterdammers blikten in december 2022 terug op hun wedstrijd met Feyenoord tegen Marseille in de Conference League. De bus van Feyenoord maakte toen bijna exact hetzelfde mee rond het Stade Vélodrome. "De bus stond toen stil en ze begonnen stenen naar de ramen te gooien", vertellen Linssen en Toornstra over de fans van Marseille tegen het Algemeen Dagblad. "John de Wolf riep dat we moesten liggen, Arne Slot lag toen languit in het gangpad van de bus."

Door het incident van zondag ging de wedstrijd tussen Marseille en Lyon niet door. Marseille-voorzitter Pablo Longoria verafschuwde de actie van zijn supporters dan ook. "Dit is gedaan door roekeloze idioten", vertelt de directeur tegenover Prime Video Sport. "Dit mag nooit gebeuren in de voetballerij. Het is echt onaanvaardbaar. Ik ben echt woest, dit mag gewoon geen plek hebben in onze samenleving en sport."