Dwight Lodeweges over John van 't Schip

Zee aan complimenten voor Van 't Schip: 'Hij lijkt qua trainingsstijl op Koeman'

30 oktober 2023 om 10:56

Dwight Lodeweges vindt dat John van ‘t Schip de enige juiste keuze is voor Ajax op dit moment. Dat vertelt de oud-assistent van de trainer bij de NOS. Lodeweges werkte nog niet zo lang geleden zelf bij Ajax, als assistent van John Heitinga.

"Hij weet hoe hij met mensen om moet gaan en heeft kennis van zaken", vertelt Lodeweges over zijn criteria om voor Van 't Schip te kiezen. "Die twee factoren zijn voor mij het allerbelangrijkste en hij kan dat allebei. Dus als Ajax voor hem kiest, dan is dat absoluut de goede keuze." Van 't Schip wordt naar verluidt maandag gepresenteerd als interim-trainer bij Ajax. Hij zal dan blijven tot het eind van dit seizoen.

Lodeweges ziet in de stijl van Van 't Schip iemand die geweldig om kan gaan met zijn spelers en daarbij vindt hij hem lijken op de huidige bondscoach Ronald Koeman. "Hij was zelf meer de people manager. Daarmee vergelijk ik hem een beetje met Koeman, die dezelfde stijl van werken hanteerde." Lodeweges werkte ook als assistent van Koeman bij Oranje.

Van 't Schip en Lodeweges werkten samen bij PEC en daardoor weet de voormalig assistent ook, dat de coach goed omgaat met zijn staf. "Wat ik mooi vind aan John is dat hij kennis heeft van voetbal en ook voor zijn staf kan zorgen. Hij liet mij en Gert Peter de Gunst als veldtrainers doen waar we goed in zijn en gaf ons de vrijheid, maar hij benadrukte wel wat hij zelf belangrijk vond."