NEC geeft Dost-update: 'Artsen weten nog niets over de oorzaak'

NEC geeft Dost-update: 'Artsen weten nog helemaal niets over de oorzaak'

30 oktober om 14:22
Laatste update: 30 oktober om 15:06

Bas Dost wordt de komende dagen verder onderzocht in het ziekenhuis. De NEC-spits zakte zondag in de slotfase van het duel met AZ in elkaar en nog altijd is onduidelijk waarom.

Dost ligt momenteel nog in het ziekenhuis in Alkmaar, waar hij voorlopig nog onder controle van artsen staat. Gedurende deze week wordt er meer duidelijk over het herstel van de aanvaller. "De artsen weten nog helemaal niks te zeggen over de oorzaak van het in elkaar zakken van Bas", zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, tegen De Gelderlander.

"Het kunnen vele dingen zijn. Het is iedereen aan te raden hier niet over te gissen en zelf dokter te spelen. Niemand weet het nog. De onderzoeken in de komende dagen zullen dit uitwijzen." Vlak voor het voorval werd Dost behandeld aan zijn schouder. Dit kan duiden op problemen met het hart, al is dat nog niet vastgesteld door de artsen. "Bas zei zelf dat hij tegen Martins Indi was aangelopen en een beuk kreeg op zijn schouder", aldus Van Schaik.

"Die dingen staan voor zover ik weet los van elkaar. Maar goed, de artsen zullen alles checken. We moeten dat soort dingen ook niet groter maken dan ze zijn, laat de artsen dit bepalen." Dost is de nacht van zondag op maandag goed doorgekomen, vertelt de directeur. "Dat is belangrijk en een positief begin van het herstel. We moeten daar zeker de tijd voor nemen. Bas is nu in goede handen en dat sterkt hem en ons."