Valentijn Driessen verwacht een aantal Ajax-vertrekken

Aanstaande 'Ajax-slachtoffers' aangewezen: 'Dan is het hele zaakje schoongeveegd'

30 oktober om 17:10

Valentijn Driessen verwacht dat Ajax op vrij korte termijn afscheid gaat nemen van onder anderen Jan van Halst en Maurits Hendriks. Dat vertelt de chef sport van De Telegraaf in de podcast Kick-off. Dat Hendriks überhaupt nog aan het werk is in de Johan Cruijff ArenA, zorgt voor grote verbazing bij collega en Ajax-watcher Mike Verweij. 

"Dat sommige mensen daar nog rondlopen… Maurits Hendriks, dat is natuurlijk gewoon een schande", is Verweij kritisch. Hendriks is officieel Chief Sports Officer, een functie die de wenkbrauwen van de kritische journalist doet laten fronzen. "Dat hoort gewoon een Chief Football Officer te zijn, kortweg technisch directeur. Die kwam later (Sven Mislintat, red.), dus die functie is compleet overbodig."

Verweij stelt dat Hendriks verantwoordelijk is geweest voor de komst van Mislintat, en daarmee dus ook grotendeels verantwoordelijkheid draagt voor de Amsterdamse ineenstorting. "Mislintat is een aantal keer in de Johan Cruijff ArenA geweest op allerlei moeilijke data-symposia, om zijn verhaal te vertellen. Op basis daarvan heeft Maurits Hendriks zich sterk gemaakt om Mislintat naar Ajax te halen. Hij heeft twaalf, ik wil niet zeggen waardeloze aankopen, maar wel grotendeels waardeloze aankopen gedaan. Dat heeft Ajax echt 115 miljoen euro gekost. Maar wat nog veel erger is, is dat hij voor 59 jaar aan contractjaren heeft uitgedeeld."

Even later gaat Verweij opnieuw in op Hendriks. "Om te voorkomen dat dit een heel persoonlijke aanval is. Ook Jan van Halst, wat hij heeft gedaan als commissaris, totaal geen toezicht houden...", waarna Driessen inbreekt. "Dit gaat allemaal gebeuren. Dit zijn de komende slachtoffers. Het duurt een week of een maand. Van Halst tot uiterlijk half maart. Dan is het hele zaakje schoongeveegd. Dan worden er nieuwe poppetjes neergezet, maar dat moeten we ook nog maar afwachten", aldus de chef sport, die verwacht dat er snel afscheid wordt genomen van een aantal personen. "Dit zijn allemaal mensen die op korte termijn gewoon vertrekken."