'Forse salarisverlaging geen struikelblok: Simeone gaat handtekening zetten'

Update: Simeone en Atlético Madrid geven elkaar jawoord tot 2027

9 november om 19:28
Laatste update: 9 november om 19:28

De kans is levensgroot dat Diego Simeone en Atlético Madrid langer aan elkaar verbonden blijven. Volgens Spaanse media gaat de 53-jarige trainer zijn contract bij Los Colchoneros verlengen.

Simeone is bezig aan zijn dertiende seizoen bij Atlético. Volgende zomer loopt hij uit zijn contract, maar van een exit lijkt het niet te gaan komen. Beide partijen willen langer met elkaar door. Atlético zet in op drie extra seizoenen, de Argentijn wil bij voorkeur voor twee seizoenen bijtekenen. Naar verluidt vormt dit verschil geen struikelblok in de onderhandelingen.

Wel kan Atlético niet meer voldoen aan de salariseisen van Simeone. Als de trainer wil blijven, moet hij akkoord gaan met een forse salarisverlaging. Marca schrijft dat Simeone begrip heeft voor de financiële situatie in de Spaanse hoofdstad en het geen probleem vindt om salaris in te leveren. Natalia Simeone, zus en zaakwaarnemer van de keuzeheer, sprak al met Alético-CEO Miguel Ángel Gil Marín.

Simeone is een van de best betaalde trainers ter wereld. Jaarlijks strijkt hij ruim dertig miljoen euro op. Hoeveel hij op jaarbasis moet inleveren, is onduidelijk.

Update: Diego Simeone heeft zijn megacontract bij Atlético Madrid met drie seizoenen verlengd, zo bevestigt de club donderdagavond. De Argentijn ligt nu tot 2027 vast. Als hij zijn contract uitdient, staat hij zestien (!) jaar aan het roer bij Atlético. Simeone, die nu drie miljoen euro per maand opstrijkt, levert wel een deel van zijn salaris in.