Perez kraakt Ajax-beleid: 'Van trainer naar tweede assistent, helemaal gek'

Perez kraakt Ajax-beleid: 'Van trainer naar tweede assistent, helemaal gek'

30 oktober om 20:04

Kenneth Perez kan moeilijk begrijpen hoe Ajax met Hedwiges Maduro omgaat. Maduro, die na het vertrek van Maurice Steijn de honneurs waarnam, wordt onder John van 't Schip tweede assistent-trainer.

Ajax maakte maandag bekend dat Van 't Schip het seizoen afmaakt als trainer. De 59-jarige oefenmeester neemt de Australiër Michael Valkanis mee, volgens Van 't Schip een 'heel goede veldtrainer'. "Je hebt net Maduro voor zes ton bij Almere weggehaald. Nu is hij geen eens rechterhand meer. Is hij de linkerhand? Maduro was veldtrainer", stelt Perez bij Voetbalpraat op ESPN.

"Je hebt Bakkati, Maduro, die nieuwe jongen en Van 't Schip. Ik heb het zelden gezien, vier trainers?", vraagt Perez zich af. Aan tafel wordt gesuggereerd dat het 'de consequentie' is, dat een nieuwe trainer een eigen assistent meeneemt. "Dat weet ik niet", countert Perez. "Als je net drie maanden geleden met Maduro een traject in bent gegaan en zes ton hebt neergelegd..."

"Hij wordt nu niet eerste, maar tweede assistent. Ik vind dat nogal wat", vervolgt de analist. "Wat ik helemaal gek vind: je hebt hem net hoofdtrainer gemaakt, dan komt er een nieuwe trainer en dan word je tweede assistent."