Ajax één wedstrijd zonder Van 't Schip: 'Dat was een vereiste'

Ajax één wedstrijd zonder Van 't Schip: 'Dat was een vereiste'

30 oktober om 19:22
Laatste update: 30 oktober om 20:01

John van 't Schip zit op 17 december niet op de bank van Ajax, als de club het opneemt tegen PEC Zwolle. De interim-trainer moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, omdat hij aanwezig wil zijn bij de bruiloft van zijn zoon.

Ajax en PEC staan 17 december in de Johan Cruijff Arena tegenover elkaar. Het zou voor Van 't Schip een weerzien zijn met zijn oude werkgever, waar hij tussen 2017 en 2018 trainer was. "Hij gaat trouwen in Australië en daar moet ik bij zijn, helemaal na het overlijden van mijn vrouw", zegt Van 't Schip tegen de clubkanalen van Ajax. 

"Dat was een vereiste en betekent dat ik het thuisduel met PEC Zwolle voor de winterstop mis." Van 't Schip gaat ook in op de doelstelling en denkt dat een plek bij de eerste vier in de Eredivisie buiten bereik is. "We moeten een streven hebben waar we snel kunnen zijn. Denk dan aan plek tien, negen of acht. Uiteindelijk moeten we richting de vijfde plaats gaan en wellicht hoger, dat weet je nooit. Maar we moeten niet te hard van stapel lopen. We moeten per wedstrijd kijken en met de duels die komen, kunnen we misschien omhoogkijken."