John van 't Schip over aanvoerdersband Steven Bergwijn

Van 't Schip over aanvoerderschap Bergwijn: 'Er staat niets vast'

30 oktober 2023 om 18:46

Het is geen zekerheid dat Steven Bergwijn met de komst van de nieuwe trainer John van 't Schip de aanvoerder van Ajax blijft. Laatstgenoemde, die maandagmiddag werd gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA, laat in gesprek met Voetbal International weten zich de komende periode te buigen over deze kwestie. 


Bergwijn werd afgelopen zomer door de inmiddels vertrokken Maurice Steijn aangewezen als de nieuwe Ajax-captain. De vleugelaanvaller volgde daarmee Dusan Tadic op. Na de nederlaag bij PSV van zondag liet Bergwijn tegenover de NOS weten het gevoel te hebben dat zijn aanvoerderschap vanaf dag één in twijfel is getrokken door de media. 

"Dat zijn ook dingen waar ik met de spelers over ga praten", aldus Van 't Schip in gesprek met VI. "Daar ga ik nu nog niets over zeggen. Ik heb wel dingen gelezen, maar ik heb daar zelf nooit iets over gezegd in de pers. Of Steven Bergwijn sowieso de aanvoerder blijft? Er staat niets vast. Iedereen moet zijn plek verdienen. Iedereen moet de kant op gaan die wij willen met zijn allen. Ook daarin moeten we realistisch zijn."

De kersverse Ajax-trainer is van mening dat er binnen de huidige selectie 'ook niet veel aanvoerders' rondlopen. "Dat gaan we op een goede manier bekijken. En nogmaals: we zijn er om te helpen. Wie het dan ook is, of dat Steven is of blijft, dan zullen we hem daarmee gaan helpen."