John van 't Schip sprak met Van Gaal over voetbalinhoudelijke zaken

Van 't Schip sprak Van Gaal en switcht mogelijk van systeem: 'Dat zou kunnen'

30 oktober 2023 om 18:20
Laatste update: 31 oktober 2023 om 08:09

John van 't Schip heeft de afgelopen periode met Louis van Gaal gesproken. De kersverse Ajax-trainer, die mogelijk overstapt naar een nieuw systeem, sprak met de adviseur onder meer over voetbalinhoudelijke zaken. 

Van 't Schip is maandag officieel gepresenteerd bij Ajax, waar hem de loodzware opgave wacht om voor een snel herstel te zorgen. De Amsterdammers staan na de 5-2 nederlaag bij PSV immers op een historische achttiende plaats. In het proces tot zijn aanstelling had Van 't Schip contact met Van Gaal. "Ja. Wat hij vroeg, en van mij wilde? Ik denk dat dat iets is tussen mij en Louis. Maar het is duidelijk dat ik de steun van Louis heb. En dat hij het belangrijk vindt dat er wat gaat gebeuren nu, dat er iets gaat veranderen", laat hij optekenen door Voetbal International

"Voor de rest praat je over dingen waar hij ervaring mee heeft", vervolgt de nieuwe hoofdverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA. "Maar het allerbelangrijkste, dat is ook wat hij zegt, is dat je gewoon je eigen gevoel blijft volgen. Je moet toch dicht bij jezelf blijven."

Ajax kreeg dit seizeon al 21 tegentreffers tegen. Dat zijn er meer dan in het hele laatste seizoen onder Erik ten Hag. Of Van 't Schip de traditionele 4-3-3 inruilt voor een 5-3-2-systeem? "Dat zou kunnen. Maar het gaat nu even om duidelijkheid. Maar dat kan iets zijn wat we gaan doen. Natuurlijk heb ik met Louis ook over het voetbalinhoudelijke gesproken, maar wat ik net al zei: je moet ook bij jezelf blijven. Als wij denken en vinden dat we iets moeten veranderen, dan zullen we dat doen."