Van 't Schip stelt Valkanis, nieuwe assistent-trainer Ajax, voor

Van 't Schip stelt nieuwe rechterhand voor: 'Een heel goede veldtrainer'

30 oktober 2023 om 15:50

John van 't Schip geeft hoog op van Michael Valkanis, de nieuwe assistent-trainer van Ajax. De interim-trainer van de Amsterdamse club werkte in Australië en bij PEC Zwolle en de nationale ploeg van Griekenland samen met de 49-jarige Australiër.

"Michael is gewoon een heel goede veldtrainer", laat Van 't Schip op zijn eerste persmoment optekenen door Voetbal International. "Hij kan het op een heel duidelijke en goede manier overbrengen, de visie en de manier waarop wij willen spelen. Dat kan hij in goede trainingsvormen vertalen, in goede presentaties. Ik vind het belangrijk, omdat het ook zo'n korte termijn is dat ik erin stap, dat ik iemand bij me heb waar ik heel veel vertrouwen in heb."

"Dat ik er blind van op aan kan dat hij weet wat ik wil en ik weet wat hij doet", aldus Van 't Schip, die ook met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati gaat samenwerken in de staf. "We moeten als team fungeren, dat begint bij de staf. Daar ga ik ook mee praten, met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati. In de komende periode zal daar wat meer duidelijk worden, hoe bepaalde dingen geregeld gaan worden. Ik ga nu gewoon beginnen met degenen die er zijn."