Ontroerende woorden Van 't Schip: 'Mijn vrouw heeft van boven jawoord gegeven'

Ontroerende woorden Van 't Schip: 'Mijn vrouw heeft van boven jawoord gegeven'

30 oktober om 15:17
Laatste update: 30 oktober om 15:40

John van 't Schip heeft toegelicht waarom hij op een voor hem privé moeilijk moment instapt bij Ajax. De 59-jarige trainer geeft aan dat het een 'vurige wens' van zijn recent overleden vrouw was, om weer aan de slag te gaan bij de Amsterdamse club.

Ajax kwam maandagochtend met de bevestiging dat Van 't Schip het seizoen als interim-trainer afmaakt. In gesprek met ESPN verklaart hij waarom hij deze 'monsterklus' aangaat. "Allereerst, Ajax is mijn club. Ik wil helpen. Ten tweede heb ik dit heel goed doorgepraat met Danielle, voor ze overleed. Het was haar vurige wens dat ik weer wat bij Ajax zou gaan doen."

"Eén, omdat het mijn club is. Twee, omdat het haar club is. Onze liefde is hier begonnen", vertelt Van 't Schip. "Het is duidelijk dat ik eerst een andere rol binnen de club zou vervullen", doelt hij op een functie in het management. Ajax nam na het vertrek van Maurice Steijn contact met Van 't Schip op. "Ik zat vorige week met mijn kinderen in Athene, na de uitvaart van mijn vrouw."

Daar werd Van 't Schip duidelijk dat hij in beeld was als interim-trainer. "Dat heb ik ook met Danielle besproken. Zij heeft gezegd: ook dat moet je doen. Vandaar dat de beslissing heel makkelijk was. Mijn vrouw heeft van boven haar jawoord gegeven."

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken.