Van 't Schip en Van Halst reageren op Ajax-aanstelling

Van 't Schip en Van Halst reageren op Ajax-aanstelling: 'Erg goed gevoel'

30 oktober 2023 om 11:15

John van 't Schip is blij dat het hoge woord eruit is: de voormalige aanvaller (59) maakt het seizoen af bij Ajax. De nieuwe-interim-trainer zal daarna aan de Amsterdamse club verbonden blijven.

"Ik ben blij dat het rond is en ik heb veel zin om te gaan beginnen bij de club waar het voor mij ook ooit is begonnen", reageert Van 't Schip via de officiële kanalen. "Uit de gesprekken die ik met alle betrokkenen hierover heb gevoerd heb ik een erg goed gevoel overgehouden. Ajax moet snel de sportieve weg omhoog pakken en daar werk ik graag aan mee."

Jan van Halst, de tijdelijke algemeen directeur van Ajax, noemt Van 't Schip een 'ras-Ajacied'. "Wat ons betreft is hij voor nu de aangewezen persoon om aan de prestaties een positieve draai te geven. Allereerst als hoofdcoach bij het eerste elftal. Voor de langere termijn zal een andere technische rol voor hem in het verschiet liggen."

In het kielzog van Van 't Schip komt Michael Valkanis over van Hapoel Tel Aviv. De Australiër was in Israël hoofdtrainer en voegt zich nu bij zijn boezemvriend. Van Halst: "John heeft eerder goed samengewerkt met Michael Valkanis als assistent-trainer en wij denken dat Michael een welkome toevoeging is aan onze technische staf."