Bergwijn is irritaties niet meer de baas bij Ajax

Bergwijn is irritaties niet meer de baas: "Ik ben er een beetje klaar mee"

29 oktober om 17:52

Steven Bergwijn kookt over na de nieuwe nederlaag van Ajax, dat nu laatste staat in de Eredivisie. Hij is klaar met 'de bommetjes' die worden gegooid over zijn aanvoerderschap en mogelijke transfer naar Saudi-Arabië.

"De eerste helft spelen we gewoon goed", begint Bergwijn nog positief tegenover de NOS. "We krijgen vijf of zes kansen, waarvan drie honderdprocentkansen. Als je die binnenschiet, wordt het een heel andere wedstrijd. In de tweede helft komen we gewoon wéér dramatisch uit de kleedkamer. Als we vertrouwen hebben, zie je wat we op de mat kunnen leggen."

De aanvoerder van Ajax wijst op het feit dat er 'een plan' was tegen PSV, waarmee hij impliceert dat het daaraan schortte onder Maurice Steijn. "Elke voetballer heeft duidelijkheid nodig." Toch ging het mis. "Ik probeer wel iedereen te bereiken, maar het is lastig."

Bergwijn krijgt vervolgens de vraag of hij het leuk vindt om de aanvoerdersband te dragen. "Ja, het is een eer." Vervolgens raakte hij geïrriteerd. "Vanaf dag één zijn de media al bezig met de vraag of ik een goede aanvoerder ben. Er worden alleen maar bommetjes gegooid. Wat maakt een aanvoerder een goede aanvoerder? Zijn jullie erbij in de kleedkamer? Nee toch? Waarop baseren jullie het? Hoe ik rondloop op het veld? Ik ben er een beetje klaar mee."

"Het is maar een aanvoerdersband, jullie maken het groter dan het is", vervolgt Bergwijn. "Vanaf dag één zijn jullie al bommetjes aan het gooien en onrust aan het creëren." De interesse van Al Ettifaq uit Saudi-Arabië noemt hij 'ook onzin'. "Dat is wat ik zeg: bommetjes gooien, daar zijn jullie goed in."