Sneijder opent aanval op Maduro: 'Ik zou niet met hem verdergaan bij Ajax'

Sneijder opent aanval op Maduro: 'Ik zou niet met hem verdergaan bij Ajax'

30 oktober om 21:08
Laatste update: 30 oktober om 21:08

De bezem moet door de technische staf van Ajax gehaald worden, vindt Wesley Sneijder. De recordinternational van het Nederlands elftal heeft geen goed woord over voor Hedwiges Maduro, die onder interim-trainer John van 't Schip assistent-trainer wordt.

Rafael van der Vaart stelde onlangs al dat Maduro een mes in de rug van Maurice Steijn had gestoken. Sneijder ergert zich ook aan de manier waarop Maduro zich profileert. "Maduro zegt: we gaan het anders doen. Terwijl hij de veldtrainingen deed en zich bezighield met de tactiek. Dan is het toch vreemd om op het moment dat je assistent bent, niets tegen je hoofdtrainer te zeggen?", vraagt Sneijder zich af bij Veronica Offside.

"Nu ben je hoofdtrainer en dan ga je bijdehand doen en zeggen: ik ga het anders doen", vervolgt Sneijder zijn relaas. "Zo denk ik nu ook voor John van 't Schip... Als ik hem was had ik geëist dat alles boven tafel zou komen, of ik zou met mijn eigen mensen verder gaan."

Van 't Schip heeft Michael Valkanis meegenomen als rechterhand. Sneijder benadrukt dat Maduro een mes in de rug van Steijn heeft gestoken. "Tuurlijk. Dat bevestigt hij zelf in zijn uitspraken. Ik zou niet verdergaan met Maduro", is de oud-middenvelder stellig. "Ik vind gewoon dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Alles moet veranderen. Alles moet eruit. Een hele nieuwe staf en dan begin je letterlijk onderaan."