Sneijder maakt zich grote zorgen om Ajax: 'Platgebeld door buitenlandse media'

Sneijder 'platgebeld' door buitenlandse media: 'Weet echt niet of het goed komt'

30 oktober om 21:26

Wesley Sneijder vreest serieus dat Ajax degradeert uit de Eredivisie. De Amsterdammers bezetten na de nederlaag tegen PSV (5-2) de laatste plaats in de competitie.

Ajax verloor zijn laatste vier wedstrijden. Sneijder denkt dat het steeds moeilijker wordt om het tij te keren. "Als je zo laag staat, dan neem je dat mee in wedstrijden. Je moet nu (donderdag, red.) tegen FC Volendam en de druk wordt alleen maar groter", zegt hij bij Veronica Offside. De voormalig middenvelder stelt dat niemand moet hopen dat Ajax degradeert. "Ook supporters van andere clubs niet. Ajax hoort gewoon bovenin mee te draaien. Ajax heeft ook gewoon punten gepakt zodat andere clubs Europa in kunnen, dat moeten we niet vergeten."

De historisch slechte seizoensstart is ook in het buitenland onderwerp van gesprek. "Ik ben gisteravond helemaal platgebeld door buitenlandse media die het gewoon niet geloven. Die denken: wat is er aan de hand? Ik zei: bel morgen maar terug. Ik heb vandaag niet opgenomen. Wat moet ik nou zeggen? Het komt wel goed? Ik weet niet of het goed komt, echt niet."

Andy van der Meijde trapt op de rem. Hij heeft vertrouwen in interim-trainer John van 't Schip. "Ik denk dat Van 't Schip de juiste man is op dit moment, ik heb ook gespeeld bij Ajax toen hij assistent-trainer was. Het is een goede man, hij heeft veel verstand van het spelletje en hij praat ook met je."