Dost dolt alweer met NEC-staf: 'Die bal zat er wel lekker in, hè'

Dost dolt alweer met NEC-staf: 'Die bal zat er wel lekker in, hè'

30 oktober om 22:12
Laatste update: 30 oktober om 22:14

Positieve signalen van NEC: Bas Dost heeft zich alweer grappend uitgelaten. Zondag werd de voetbalwereld opgeschrikt, toen de spits in de laatste minuut van het duel tussen AZ en NEC in elkaar zakte.

Dost ligt nog in het ziekenhuis in Alkmaar, waar hij verder onderzocht wordt. Er is nog altijd onduidelijk waarom hij in elkaar is gezakt. Maandagmiddag meldde de NEC-selectie zich in De Goffert. "We wilden iedereen de ruimte geven om hun emoties te uiten", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen het Algemeen Dagblad. "De spelers waren over het algemeen rustig. Iedereen heeft het op zijn eigen manier verwerkt. Het is best pittig voor ze geweest om daar rondom Bas op het veld te hebben gestaan. Dat moeten we een plek geven met elkaar. Ik denk dat het voor iedereen wel erg helpt hoe Bas er zelf instaat."

Zondagavond sprak Dost de spelers al toe via FaceTime. Van Schaik vertelt dat de spits hem, technisch directeur Carlos Aalbers en trainer Rogier Meijer ook een WhatsApp-bericht stuurde: 'die bal zat er wel lekker in, hè', verwijzend naar zijn doelpunt in de openingsfase. "Dat tekent Bas", aldus Van Schaik. "Hij straalt naar zijn ploeggenoten en stafleden uit van: ik ga het redden. Hij is een vechter. Hij steekt continu zijn duim omhoog. Als je zo snel een geintje kan maken van: die bal zat er wel lekker in, dan geeft dat iedereen veel kracht en krijgen we allemaal een glimlach op ons gezicht. Dat deed iedereen goed voor het slapen gaan."