Messi komt met fraaie speech: 'Zij gaan de Ballon d'Or ook zeker nog winnen'

Messi voorspelt toekomstige Ballon d'Or-winnaars en komt met prachtig eerbetoon

30 oktober 2023 om 22:55
Laatste update: 30 oktober 2023 om 22:57

Lionel Messi heeft zijn achtste Ballon d'Or opgedragen aan Diego Maradona. Op de dag dat Messi zijn prijs overhandigd kreeg, zou zijn landgenoot 73 jaar oud zijn geworden. Daarnaast vertelt Messi dat hij de toekomst van het voetbal met veel hoop tegemoet ziet.

Messi legde maandagavond beslag op zijn achtste Ballon d'Or. Nog nooit won een speler de prestigieuze prijs zo vaak. "Allereerst wil ik alle mensen bedanken die me hebben geholpen met het winnen van deze prijs", vertelde Messi in zijn toespraak, nadat hij de prijs uit handen van David Beckham overhandigd kreeg. "Dit is een cadeau voor de hele Argentijnse selectie, het technische management en alle Argentijnen."

"Ik wil Haaland en Mbappé ook niet vergeten: zij hebben ook een geweldig jaar gehad. Ik twijfel er niet aan dat zij in de komende jaren ook beslag gaan leggen op deze prijs", vervolgt Messi. "Ik heb hier veel jonge spelers gezien. Ik weet zeker dat ik ga genieten van prachtig voetbal in de komende jaren, alleen al door de grote spelers die ik deze avond gezien heb. Ik heb het geluk gehad om veel jaren in deze zaal te staan, maar door de jaren heen komt er altijd vernieuwing. Het niveau zal echter nooit omlaag gaan. We gaan nog vele jaren genieten."

Messi sloot af met een emotioneel eerbetoon aan Maradona. "De laatste die ik nog wil noemen is Diego. Ik denk dat er geen betere plek is dan deze, om hem een fijne verjaardag te wensen. De spelers, technische mensen en mensen die van voetbal houden: ze hielden allemaal van hem. Deze prijs deel ik met jou."