Perez verdedigt Veerman, die kritiek krijgt na de wedstrijd tussen PSV en Ajax

Perez springt op de bres na PSV - Ajax: 'Snap niet waar de kritiek vandaan komt'

31 oktober om 07:20

De kritiek op Joey Veerman is onterecht, stelt Kenneth Perez. Over de PSV-middenvelder wordt na de wedstrijd tegen Ajax (5-2) in de media gezegd dat hij in grote wedstrijden tekortschiet.

In het ESPN-programma Voetbalpraat wordt geconcludeerd dat Veerman 'tempo mist' voor grote wedstrijden. "Veerman speelt toch een prima seizoen tot nu toe? Er was veel kritiek op Veerman na zijn wedstrijd tegen Frankrijk met Oranje, maar de passes die hij af en toe gaf kunnen echt door niemand anders gegeven worden", countert Perez.

"Als die passes gewoon doelpunten opleveren, dan kan je daar prima op teren", vervolgt de analist, die niet meegaat met de andere gasten aan tafel. "Ik vind het een gekke gedachte dat twee of drie keer iemand alleen voor de keeper zetten niet voldoende is." Perez ziet wel een ander mankement bij Veerman. "Zijn motoriek is niet heel goed. Hij loopt best wel apart. Daar kan hij niks aan doen en dat zal hem beperken in zijn zoektocht naar de absolute top."

Maar: "Veerman is wel echt een speler die PSV dit seizoen kleur heeft gegeven", aldus Perez. "Ik snap niet goed waar de kritiek op hem vandaan komt."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!